Ichiban Antwerpen: anime & manga store

Ichiban: anime en manga tijdschriften

Ichiban is een nieuwe anime en manga store in Antwerpen. Nu de Japanse otaku-cultuur steeds populairder wordt bij ons in België, komen er ook meer anime en manga shops bij. Daar kunnen we uiteraard alleen maar blij mee zijn! We nemen samen een kijkje naar deze nieuwe animeshop.

Ichiban verkoopt Japanse tijdschriften, manga, figurines, Japanse snacks en drankjes, posters en nog veel meer. We nemen je even mee door de winkel en laten zien wat er allemaal te vinden is.

Bij het binnenkomen zie je rechts aan de muur meteen een groot rek met Japanse mangatijdschriften. Dit zijn boekjes die je normaal enkel in Japan kan kopen, zoals de bekende Weekly Shonen Jump, maar ook tijdschriften zoals Saiykio Jump, Animage en Newtype.

Allemaal rechtstreeks geïmporteerd vanuit Japan.

Ichiban – Japanse tijdschriften

Ichiban Antwerpen: Japans snoep, snacks en drankjes

Heb je een tijdschrift gekozen, kan je een bijhorend hapje gaan uitzoeken. Dit is geen gemakkelijke opgave als je ziet hoeveel Japans snoep, snacks en frisdrank er te koop zijn in deze anime store.

Meters aan rekken met zakjes noodles, KitKats (matcha, strawberry, chocolat oranga, milk tea), Puku Puku Tai wafels, Demon Slayer sand cookies (met bijhorende stickers), Jujutsu Kaisen biscuits (ook met stickers), Pocky stokjes (banaan, matcha, green tea) en zó veel meer.

Van drankjes heb je keuze uit exclusieve Japanse Fanta smaken zoals grape en plum, One piece black coffee, pokka coffee, Monster, glazen Ramune flesjes … De foto hier onder is slechts een deel van hun volledige aanbod.

Maar liefst de halve winkel bestaat uit Japanse drankjes en snacks! Daarom uiteraard ook de naam “Ichiban Japan Food & Drink”.

Ichiban Antwerpen: anime figures en manga

Tijdens het uitzoeken van je snacks stoot je op een grote glazen kast figurines. Vooraan staat een groot All Might beeld dat je heldhaftig toelacht.

Is My Hero niet jouw favoriete serie? Dan kan je nog kiezen uit figurines van One piece, Demon Slayer, JoJo’s Bizarre Adventrue, One Punch man, Dragon Ball, Yu-Gi-Ho of Sailer Moon om toe te voegen aan je collectie.

Ichiban – Figurines

Helemaal achteraan de winkel zijn er nog veel meer figurines te vinden, maar eerst komen we aan bij de manga’s. Twee grote kasten van boven tot onder propvol gevuld.

Ben je een mangaverzamelaar, dan kom je gegarandeerd niet met lege handen thuis. Heel wat populaire (maar ook minder bekende) titels zijn er te vinden. Een kleine oplijsting:

 • Solo Leveling
 • Jujutsu Kaisen
 • Demon Slayer
 • Chainsaw Man
 • Tokyo Ghoul
 • One Piece
 • Full Metal Alchemist
 • Spy Family
Ichiban – manga’s

Ichiban Antwerpen: merchandise

Eenmaal de mangarekken voorbij, kom je achteraan in de winkel terecht. Daar staan nog meer dozen met figurines. In geen enkele andere anime en manga store in Antwerpen ga je meer figurines en merchandise vinden dan in Ichiban.

Het zijn de grotere beeldjes die je in dit deel van de winkel vindt. Figurines van minstens 20-30cm groot van series zoals One Piece, Naruto, Demon Slayer, Dead Note en Shaman King. Voor de fans zijn er ook Funko Pops, bunnie figures en zelfs borstbeelden van je favoriete karakters.

Aan andere merchandise ook geen gebrek. Tussen en op de rekken doorheen de winkel vind je t-shirts, posters, kussens, mondmaskers en petten bedrukt met anime logo’s en figuren.

Achteraan de kassa hangen decoratieve anime zwaarden zoals de katana van Kanao Tsuyuri van Demon Slayer, en twee katana’s van Roronoa Zoro van One Piece: Sandai Kitetsu en Wado Ichimonji.

Het aanbod is ruim genoeg om met twee zwaarden in de handen en één in de mond “Three Sword Style” de winkel uit te wandelen.

De winkelmedewerkers zijn zelf grote fans van de otaku-cultuur en staan met een grote glimlach klaar om jou verder te helpen. Je herkent hen aan hun rood vestje en strohoed (mugiwara).

Bij je eerste bezoek wandel je deze anime store best een paar keer door. Elke keer springt er wel weer iets nieuws je in het oog.

Samengevat

Ichiban is dé anime en manga store die we in Antwerpen nog misten. Je vindt hier Japanse tijdschriften, manga, snacks, drankjes, merchandise en figuurtjes. Het is duidelijk dat de uitbaters zelf grote fans zijn van het genre en klaar staan om jou onder te dompelen in de Japanse fancultuur.

Praktisch

Adres: Meir 20, Antwerpen
Website: https://www.facebook.com/Ichibanbxl


1 reactie op “Ichiban Antwerpen: anime & manga store”

 1. Het lijkt me de moeite om eens langs te komen ,ik zoek namelijk de japanse vlag hebben jullie die mischien?en zo ja kan ik die online bestellen
  Groeten

  Beantwoorden

Geef een reactie