Voorbereiden op elke conventie!

Naar een anime en manga conventie gaan is een altijd een toffe ervaring, maar je goed voorbereiden is noodzakelijk! Als doorwinterde conventie-ga-er deel ik graag wat je kan verwachten, wat je best meebrengt en hoe je het meeste kan halen uit jouw tijd op de conventie.

1) Bezoek op voorhand de website

Bezoek op voorhand de website van de conventie om te weten wat er allemaal te zien en te doen zal zijn. Kijk naar de gastenlijst van acteurs die komen, workshops die je wilt volgen, het tijdschema van panels en de map van de conventiehal. Zo kan je je dag op voorhand inplannen en mis je niets waar je nadien spijt van hebt. Sommige workshops moet je zelfs soms op voorhand reserveren.

2) Cosplay!

Een groot deel van wat een conventie een echte ervaring maakt, zijn de fans die zich verkleden als hun favoriete manga of anime karakter. Iedereen durft zichzelf te zijn. Dus doe gewoon mee! De meeste conventies geven bovendien een mooie korting op de inkomstprijs als je in cosplay komt. Als je plant om te cosplayen, kijk dan op voorhand eens naar de richtlijnen hierover op de website van de conventie. Hoewel het misschien bij je cosplay past, mag je uiteraard geen echte wapens meenemen. Je kan ze dan zelf maken uit foam of karton.

Wil je zelf je cosplay maken? Bezoek dan zeker de Cosplay shop in Brugge.

Voorbereiden op anime en manga conventies - Borntofly.be
Cosplay – Soul Eater

3) Kom de dag comfortabel door

Je wandelt wel wat af in een dag op een conventie. Neem dus comfortabele schoenen mee, een grote fles water en je favoriete snacks voor energie. Laad je smartphone goed op voor foto’s met andere fans en cosplayers. Veel merch verkopers gebruiken payconiq, maar neem voor de zekerheid ook maar wat cash geld mee. Om geld uit de muur halen op een conventie moet je vaak lang aanschuiven of rekenen ze een extra bedrag aan.

4) Respecteer cosplayers

Respecteer cosplayers. Cosplayers maken een belangrijk deel uit van de anime en manga conventie ervaring. Het is belangrijk hen respect te tonen. Dit doe je door niet zo maar hun kostuum of attributen aan te raken. Deze zijn vaak zelf gemaakt van kwetsbare materialen zoals foam of karton. Je zou niet willen dat je deze perongeluk beschadigd. Wil je een foto? Vraag dit dan eerst even, een echte cosplayer zal blij zijn dat je hun creatie apprecieert!

5) Merchandise kopen

Je zal merken dat je op een conventie overspoeld wordt met coole merch, figurines, artwork, t-shirts, manga’s … . De kans dat je met lege handen naar huis gaat is erg klein. Het is dus belangrijk dat je nadenkt over hoe je al deze loot gaat meenemen. Breng sowieso een grote rugzak met je mee. Op de meeste conventies kan je voor een paar euro een locker huren. Daar kan je doorheen je dag je aankopen in opbergen. Heel wat merchandise verkopers zijn ook bereid je aankopen nog voor je te bewaren tot je beslist naar huis te vertrekken.

Anime en manga figurines: Fate Zero & Shield Hero

6) Neem pauzes

Anime en manga conventies zijn vaak druk en kunnen zo wat overweldigend zijn. Ga af en toe eens zitten om iets te drinken of stap naar buiten voor wat frisse lucht. Meestal zijn er speciale zitplaatsen of rustigere plekjes voorzien. Het kan ook ontspannend zijn om even naar een panel te gaan luisteren waar je bij kan gaan zitten. Door pauzes te nemen spaar je je energie en kom je de dag goed door.

Voorbereiden op anime en manga conventies - Borntofly.be
Panel met de acteur Bob Morley van “The 100”

7) Amuseer je!

Vergeet vooral niet van je gewoon goed te amuseren! Een conventie is een unieke plek waar je gelijkgezinden tegenkomt die niet liever willen dan met jouw geeken over hun favoriete serie. Hoe goed je de dag ook uitplant, het zijn vaak de onverwachte momenten of mensen die je tegen komt, die de conventie echt een unieke ervaring zullen maken.

Het bezoeken van een anime en manga conventie kan een fantastische ervaring zijn, maar je kan je maar best voorbereiden. Door op voorhand de website te bezoeken, je rugzak juist in te pakken, te cosplayen, respectvol te zijn voor cosplayers, je aankopen te plannen, af en toe een pauze te nemen, maar vooral plezier te beleven zal je het meeste halen uit je tijd op de conventie. Maak je borst dus maar nat om je onder te dompelen in de wereld van anime en manga!

Geef een reactie